06 81020866

Rijopleiding

De rijopleiding
In de rijopleiding heb je 1, 1,5 of 2 uur rijles per keer. Je wordt thuis of op een andere afgesproken locatie opgehaald. Het uiteindelijke doel is jou als leerling zodanig op te leiden, dat je veilig en zelfstandig door het verkeer kunt rijden. Uiteindelijk zijn structuur en plezier de twee belangrijkste factoren in de rijopleiding.

De lesmap
Elke leerling krijgt een eigen lesmap en heeft deze met rijles altijd bij zich. In deze lesmap zit onder andere de leskaart, waar alle vorderingen en de punten waar nog aan gewerkt wordt, worden bijgehouden. Op deze manier weet een leerling precies hoe hij/zij ervoor staat. Zo kunnen ook ouders eventueel zien wat de vorderingen zijn van hun zoon/dochter tijdens de rijopleiding.

Lesgeven met een droneboek
Tijdens de rijles komt het regelmatig voor dat er een situatie moet worden uitgelegd. Belangrijke punten zijn van boven gefotografeerd met een drone en uitgewerkt in een droneboek. Met een whiteboardstift worden verkeerssituaties voorbesproken of nabesproken. Dat heeft twee grote voordelen; de daadwerkelijke situatie wordt nagebootst en is door het visueel te maken makkelijker te onthouden.

Les in een automaat
Een “trapje’ minder, voor een “stapje” meer… Mocht je tijdens de rijopleiding meer moeite hebben om je aandacht te verdelen met het verkeer en tegelijk je voertuigbediening? Geen probleem, dan kunnen we eventueel trainen in de e-Up(automaat). Dus een pedaal en been minder in gebruik, zodat we kunnen oefenen in complexere verkeerssituaties. Daarna met meer rust en zelfvertrouwen terug naar de Audi om te koppelen en schakelen.

Leren voor het theorie-examen
Voor het leren van de theorie maakt Rijschool Victor gebruik van een theorieboek. Dit is je eigen boek en de stof is vanuit de praktijk geschreven door een rijinstructeur, samen met zijn leerlingen. Het grote voordeel hiervan is dat de stof makkelijker te leren is. Een ander voordeel van het boek is dat je het overal mee naartoe kunt nemen om te leren, bijvoorbeeld op vakantie of onderweg in de trein naar school.
Er zit een toegangscode bij voor een website. Hiermee heb je een eigen account om examens te oefenen, waardoor je nog beter voorbereid bent op je theorie-examen.

Examens bij het CBR
De weg naar je rijbewijs gaat in drie stappen. Eerst doe je theorie-examen, daarna een tussentijdse toets en als laatste het praktijkexamen. De tussentijdse toets is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Dit is een goede voorbereiding voor het praktijkexamen en bovendien kun je vrijstelling behalen voor de bijzondere verrichtingen. Belangrijk om te weten is dat de tussentijdse toets en het praktijkexamen wordt afgenomen in je eigen lesauto.  
In overleg wordt bekeken op welke datum jij de verschillende toetsen af kunt leggen en Rijschool Victor koopt deze voor je in.

Uit ervaring is gebleken dat leerlingen die het praktijkexamen afleggen met het aantal rijlessen dat geadviseerd wordt, vaak in één keer slagen voor hun examen.